جیژوان پاتوق بچه های بوکان

فریاد برای فردایی بهتر برای ایران

جیژوان پاتوق بچه های بوکان

فریاد برای فردایی بهتر برای ایران

تنها وبلاگ تخصصی شهرستان بوکان که از حاصل تلاش گروهی از جوانان استان آذربایجان غربی می باشد و شما می توانید تمام بیانیات خود را به ما اعلام کنید...
تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
مديران تخصصي
طبقه بندی موضوعی
کلمات کلیدی
آخرین نظرات
http://www.banehpedia.com/images/picinpapers/baneh-bazar.jpg

اختصاصی «جێژوان» پـــاتــوق بـــچـه‌هـــای بـــوکــان: بانه شهری کوچک در مرز ایران و عراق است که به واسطه هم مرز بودنش با منطقه آزاد کردستان از موقعیت تجاری خوبی برخوردار شده است. اما جاده پر پیچ و خم و باریک و قدیمی این شهر که حتی با تمهیداتی که برای سه بانده شدن آن اندیشیده شده است هنوز جوابگوی خیل میهمانان آن نیست؛ ناهمگونی موقعیت مراکز تجاری؛ نبود پارکینگ‌های طبقاتی در محدوده بازار و خیابان‌های کوچک و البته نبود مراکز رفاهی برای میهمانانی که اغلب به صورت خانوادگی و دسته جمعی برای خرید به این شهر می‌روند باعث شده تا تجار شهر‌های اطراف به خود آیند تا از این موقعیت برای کشاندن میهمانان به شهر مطبوع خود تلاش کنند. یکی از این شهرها مهاباد است که با درک مشکلات ذکر شده در بازار بانه با ساخت مجتمع‌های تجاری شیک و مجهز به پارکینگ در نقاطی که دارای بار ترافیکی کمتری بوده  و البته با تبلیغات مناسب و دادن جوایز توانسته‌اند خیل عظیمی از میهمانان را به مراکز خرید خود بکشانند.
گرچه تجار بوکانی تازه برای این امر شروع به سرمایه گذاری کرده‌اند؛اما «جێژوان» پـــاتــوق بـــچـه‌هـــای بـــوکــان به جهت آشنایی و راهنمایی نکاتی را به صورت نقطه ضعف و نقطه قوت به عرض می‌رساند.




الف: نقاط قوت

1- راه ارتباطی مناسب

شهرستان بوکان در موقعیتی سوق الجیشی در جنوب استان آذربایجان غربی واقع شده است وجود آزاد راه کرمانشاه؛ میاندوآب از جنوب و ادامه آن از میاندوآب به تبریز در شمالغرب کشور و قرار گرفتن بوکان در نقطه اتصال این آزاد راه باعث شده ایت که بوکان بر خلاف شهر بانه یکی از امتیازات شاخص برای جذب میهمان را به خود اختصاص دهد. به خصوص که راه ارتباطی ذکر شده به مراتب امن‌تر و سهل الوصول‌تر است. متاسفانه کار اجرایی قسمت‌هایی از آزاد راه مذکور در محدوده استحفاظی بوکان به کندی در حال اجراست به گونه‌ای که چندی پیش دکتر محمد قسیم عثمانی نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی با اذعان به اهمیت این راه ارتباطی از مجریان پروژه درخواست تعجیل در اجرای آن را کرد.

2- نقاط دیدنی

بی‌شک یکی از دلایل سفرهای داخلی همزمان با امر خرید دیدن نقاط دیدنی و تاریخی شهرهای همجوار است و به قول معروف هم فال و هم تماشاست. بوکان گرچه از لحاظ طبیعی دارای جنگل‌های سرسبز بانه نیست. اما وجود بوستان‌ها و پارک جنگلی و البته منطقه بی‌نظیر تفریحی توریستی "کێوه ڕه‌ش" و کنار گذر‌های سرسبز باعث شده  مسافران خاطره‌ای خوش از بوکان داشته باشند.

3- تعدد بازار

شهرستان بوکان گرچه شهر بسیار بزرگی نیست اما در میان شهرهای کردستان ایران از اعتبار ویِژه‌ای برخوردار است و به عنوان شهری مرجع و  مهاجرپذیر و البته میهمان‌پذیر مورد توجه است. اکنون بوکان منزلگاه دائمی بسیاری از شهروندان تکابی؛ شاهین دژی و سقزی و ... شده است که هر روز نیز بر تعداد آنان افزوده می‌شود. برای این جمعیت و میهمانان وجود بازارهای متعدد یکی از دلایل سفر به این شهر است. اکنون در جای جای بوکان بازارهای پررونق و زیبایی دایر شده است که معرفی و تبلیغ روی آن می‌تواند موجب بهبود مراجعه مسافران به این مکان‌ها  شود و بازار از مرکز  به سایر نقاط  شهر پراکنده شود و این رویکرد را در بازارهای بلوار ساحلی و  ... می‌توان مشاهده کرد.

4- وجود سوغات

بوکان شهری صنعتی و هنرپرور است. در این شهر بهترین نوع قالی‌های دستباف کشور که حتی دارای اعتبار جهانی است را می‌توان در یک راسته خیابان و در فروشگاه‌های متمرکز مشاهده کرد. گرچه در این چند سال اخیر بافت قالی دستباف در اندازه‌های بزرگ رشد منفی داشته است اما بافت تابلو فرش‌های نفیس رواج پیدا کرده که  البته  دارای بازار بالقوه خوب و مناسبی است و می‌توان با اندکی تبلیغ مناسب آن را به سبد سوغات مسافران افزود کە البتە این محصول قابل مقایسه با محصولات بی‌کیفیت چینی که در بازار بانه عرضه می‌شود نیست.

ب: نقاط ضعف

1- مکان نامناسب مراکز تجاری

بوکان؛ شهری است که بافت قدیمی آن حول "حه‌وزه گه‌وره" و "خیابان کهنه" بنا شده و شهر به دور این حوض و خیابان گسترده شده و قابل پیش بینی است که مرکز شهر مرکز خرید شهر هم باشد. متاسفانه از آغاز روند "پاساژ سازی" در بوکان همه تجار به دنبال موفقیت و استقبال از غرفه‌های "سرچشمه امید" به ساخت پاساژ در این محدوده ادامه دادند و آنها حتی از شکست طرح پاساژ "گلستان" که در خیابان استاد هێمن بنا شده درس نگرفته و به این روند ادامه داده‌اند. تازه‌ترین اشتباه ممکن ساخت پاساژ "جردن"در خیابان "قه‌ڵای سه‌ردار" و مرکز خرید دیگری در خیابان دادگاه قدیم است. مراکز خریدی که هیچگاه سازندگانش به فکر محل پارکی برای اتومبیل مسافران و میهمانان آن نیفتاده‌اند. نظر به این که این پاساژها در نقاط شلوغ و پر ترافیک و البته در خیابان‌های یک طرفه و بدون محل پارک مناسب بنا شده‌اند محکوم به شکست تجاری‌اند و اگر چه شاید برای شهروندان مفید واقع شوند اما برای میهمانان چیزی بیشتر از زایش یک بانه بی‌برنامه دیگر در شهرهای کردستان نیست! البته شاید ساخت یک پارکینگ طبقاتی در حدفاصل میدان اسکندری تا فرمانداری به رونق مراکز خرید این منطقه کمک شایان توجهی کند.

2- نبود مراکز استراحتی مناسب

مشکل وجود یک هتل در بوکان از سال‌های قبل احساس می‌شد. این شهر به واسطه مرکزیت خاص در میان شهرهای همجوار همواره پذیرای میهمانان متعددی بوده که به غیر از چند مسافرخانه و میهمان‌پذیر درجه چندم از داشتن مکانی مناسب برای اسکان میهمانان محروم بوده است. این مشکل زمانی حادتر می‌شود که بوکان در سال پذیرای چندین جشنواره فرهنگی و مسابقات ورزشی مهم است که اسکان میهمانان در خوابگاه‌های ادارات کسر شان برای شهر غریب نواز بوکان است و گرچه مراحل ساخت هتل چهار ستاره بوکان در مجاورت پارک جنگلی در بلوار ساحلی و روبروی فرهنگسرای لوکس سیمرغ خبر خوشی است اما با توجه به احتمال استقبال میهمانان وجود تنها یک هتل کافی نیست و  بوکان برای رفع این مشکل نیازمند توجه بیشتر مسئولان و تجار دلسوز است.

3- کالای قاچاق!

آمار بیکاری و روند رو به افزایش آن در مناطق کردنشین موجب روی آوردن جوانان این منطقه به واردات غیر قانونی کالا از مرز کردستان عراق شده که این پدیده موجب درگیری نیروهای مرزی با این قشر شده است و متاسفانه هر چند بار خبر کشته شدن جوانان در این راه را از منابع خبری دریافت می‌کنیم. باید دولت تدبیری اندیشد تا مرزنشینان غرب کشور در قالب طرح و برنامه خاصی اقدام به واردات کالاهای مجاز و عرضه آن در مراکز خرید ذکر شده بپردازند و به این ترتیب هم آمار  بیکاری در مناطق کردنشین که متاسفانه از محرومترین نقاط کشور است کمتر شود و هم با تعامل صحیح میان نیروهای انتظامی و جوانانی که از سر نداری اقدام به این کار پر مخاطره می‌کنند از تعداد کشته‌شدگان این پدیده کم شود و انشائ الله روزی برسد که دیگر هیچ کس برای کسب معاش جانش را از دست ندهد.

ته‌گیر دست نوشته

امید است با احساس مسئولیت تجار خوشنام بوکانی این شهر زیبا هم از بازار پررونقی که امروزه شهر کوچک بانه را به مرکز خرید بزرگی تبدیل کرده است سودی ببرد و هم مسئولین با اندیشه فردانگر بوکان را به سوی تبدیل شدن به یکی از مراکز تجاری در غرب کشور سوق دهند.

نظر شما چیست؟ آیا بوکان ظرفیت تبدیل به یک بانه دیگر در سطح بالاتری را دارد؟ یا خیر؟

موافقین ۲ مخالفین ۰ ۹۲/۰۵/۳۰
فرزند بوکان

نظرات  (۰)

اين مطلب فاقد نظر مي باشد

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی